Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler
Wiki Article
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler bölüm önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle tamam bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere için değhizmetebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik amerikan bar ve esrar sızdırmaz özellikleri sürdürmek zorundadır.
Yangınlar ara sıra o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği dahi eritebilmektedir. Muhik takılmış bir yangın bapsı binanın içindeki yapı sakinlerinin dışarı tahliyesini mukannen süre emin hale getirir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yamaç adetsı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında Yangın Çıkış Kapısı anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Evgin durumlarda kararlı tahliyeyi kolaylaştırarak panik olasılığını azaltır. Konuma ve ihtiyaca bakılırsa hem içeriye hem de yangın kapısı hariçya monte edilebilirler.
Bu doğrultuda mutluluk de görev veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine yakışır bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.
Yangın kapısı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu üzere mümkün.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir müddet ısı ve şule intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 anlayışlevi[değmeseletir
Kaçış yolları, bir bünyenın rastgele bir noktasından makam seviyesindeki caddeye denli olan devamlı ve engellenmemiş yolun tamamıdır. Kaçış yolları kapsamına;
Bu kapılar taban olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan bulunmak üzere iki gruba ayrılır.
Montaj: Yangın bapsı, sevap şekilde monte Yangın Kapısı edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.
Bir yangın hâlinde veya rastgele bir evgin durumda, kullanıcıların sakatlıklıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan işlemek zorunda kalmaksızın bir çıkışa yahut çıkışlara elden erişmeleri midein lüzumlu tedbirler karşıır.
İnsanların hayatını kurtarmayı hedefleyen firmalar tarafından güvenli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde yaşamsal bir aksiyonlevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın müşavirı muayeneünde yapım edilmelidir.